Glutenvrij

Versmenu heeft een aparte lijn met glutenvrije maaltijdcomponenten en drievaksmaaltijden. Elk kwartaal wordt hier een nieuwe menucyclus mee samengesteld, afgeleid van het reguliere menu.

Een glutenvrij dieet wordt vooral voorgeschreven bij mensen met coeliakie. Coeliakie is een aandoening van de dunne darm. De darmziekte ontstaat door een overgevoeligheid voor gluten. Een glutenvrij dieet is de enige wetenschappelijk onderbouwde behandeling voor coeliakie. In de maaltijden mogen geen sporen van glutenbevattende ingrediënten voorkomen. Daarom worden deze producten in een aparte keuken bereid om kruisbesmetting te voorkomen.

Producten die niet zijn toegestaan binnen het glutenvrije dieet:

 • tarwe, tarwemeel, tarwebloem, tarwemout
 • rogge
 • gerst, gerstemoutbloem
 • haver
 • spelt
 • kamut
 • mout
 • triticale
 • couscous, bulgur, seitan
 • roggemeel, roggebloem
 • havermout, havervlokken, havermeel
 • gort, parelgort, grutten
 • griesmeel
 • deegwaren, vermicelli, macaroni, spaghetti, mie
 • Gemodificeerd tarwe/rogge/gerst/haver/spelt/kamut zetmeel

Naast glutenvrije maaltijden heeft Versmenu ook producten en maaltijden voor het combinatie dieet gluten- en lactosevrij.

Glutenvrij assortiment

Een kleine greep uit ons Glutenvrij assortiment...

*Kipfilet jus stamppot broccoli

Gewicht 0.5 kg

De kipfilet is een mooi mager stukje kippenvlees van de borst. De broccoli is een groene groente die verwant is aan bloemkool, de nog gesloten bloemknoppen worden hierbij gegeten.

*Kabeljauw dragonsaus wortel puree

Gewicht 0.5 kg

De gepocheerde pangasiusfilet is een magere witte zoetwatervis. Pocheren is een kooktechniek door te garen in weinig vocht op 70-75°. Het gerecht wordt geserveerd in een hollandaise saus met toevoeging van dille. Naast de vis serveren we wortels en een zachte puree van aardappel.

*Procureurlap jus tuinbonen puree

Gewicht 0.5 kg

Een procureurlap is een vet doorregen lapje varkensvlees, ontbeende schouderkarbonade. Heerlijke tuinbonen, wat een lichtgroene boon is, oorspronkelijk uit Middellandse zeegebied, met een iets stugge schil (seizoensgebonden) en een zachte puree van aardappel.

*Kip korma Mexico mix witte rijst

Gewicht 0.5 kg

Kip korma is gestoofde kip in een kruidige Indiaase saus met kokos gecombineerd met een Mexicaanse groentemix van erwten, maïs en paprika en rijst.

*V.haasje jus witlof aard

Gewicht 0.5 kg

Een smaakvolle varkenshaasmedaillon, wat een kleine biefstuk is, gesneden uit het middelste gedeelte van de varkenshaas. De witlof is een bladgroente (familie van andijvie) met een wat bittere smaak, maar daarom niet minder lekker. Daarbij horen kruimige aardappels met een schepje jus.

*Spaghetti bolognese (r)

Gewicht 0.5 kg

Heerlijke Italiaanse pasta gemaakt van de beste tarwe, spaghetti met rulgehakt (rund), groenten (ui, paprika, champignon) en knoflook in tomatensaus.

*Hamlap jus rode kool +appel aard

Gewicht 0.5 kg

De hamlap is een gestoofd lapje varkensvlees, uitgesneden uit de ham. Door de rode kool zijn er stukjes frisse appel verwerkt, wat zorgt voor een uitmuntende smaak met daarbij kruimige aardappels.

*Gep zalm drg.saus Fr.gr.mix puree

Gewicht 0.5 kg

Een prachige Franse groentemix, die bestaat uit boterbonen, romanesco (groene torentjes bloemkool), sperziebonen en wortel met daarbij een zachte puree van aardappel. Om het gerecht compleet te maken is er een gepocheerde zalmfilet toegevoegd met een saus op basis van melk en room met dragonazijn en dragonblad, dragonsaus.

*R.gehaktbal jus stamppot andijvie

Gewicht 0.5 kg

Een zachte stamppot van aardappel en andijvie, met een rundergehaktbal van puur rundvlees in een schepje jus.

*Kip in satesaus nasi goreng ei

Gewicht 0.5 kg

De pangang bestaat uit lekkere reepjes varkensvlees in zoetzure saus met atjar (wortel, witte kool in een lichtzure dressing) gecombineerd met rijst met groenten (ui, prei, witte kool en wortel) en Oosterse kruiden en specerijen (laurier, majoraan, selderijzaad, chili, fenegriek, foelie, koenjit,komijn, koriander, peper).

Wilt u meer weten over ons Glutenvrij assortiment?

Neem contact op via info@versmenu.com