Halal maaltijden

Versmenu heeft een productielocatie in Beekbergen waar halal maaltijden worden bereid. De keuken en alle ingrediënten die gebruikt worden bij de bereiding van deze maaltijden zijn gecontroleerd door H.I.C. (Halal International Control).

Het gehele bereidingsproces op deze locatie, van inkoop tot en met verzending, is halalwaardig. Het beoordelen van halalwaardigheid wordt gedaan door een externe auditor, waarbij wordt gekeken naar de gebruikte grondstoffen, hygiëne en het productieproces binnen het bedrijf. Alleen als de gehele keten voldoet aan de geldende richtlijnen en spijswetten, wordt een halalcertificaat toegekend aan het eindproduct.

Halal is een Islamitische term waarmee wordt aangegeven wat is toegestaan voor Moslims. Het tegenovergestelde van halal is haram, wat verboden betekent. Halal en haram gelden zowel voor handelingen als voor producten. Met name voor voedsel gelden bepaalde wetten en regels die afkomstig zijn uit de Koran, Soenna en Islamitische rechtspraak.

Moslims mogen alleen voedsel eten dat halal is. Voor het vlees geldt dat het alleen afkomstig mag zijn van een aantal soorten dieren en dat deze op rituele wijze geslacht en uitgebloed dienen te zijn. Tijdens het slachten dient het vlees gezegend te worden door een iman. Ook de manier waarop de dieren gefokt en gehouden zijn wordt meegewogen bij de beoordeling of het vlees halal of haram is.

Richtlijnen halal

  • Varkensvlees is niet toegestaan.
  • Vlees en gevogelte moet ritueel geslacht zijn.
  • Er mag geen alcohol in producten verwerkt zijn.
  • Alle vissen en zeedieren zijn in principe halal, behalve als de zeedieren schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Zoetwaterdieren, zelfgekweekte paling en vissen zijn niet toegestaan, ook dieren uit stilstaand water zijn niet toegestaan gezien de onzuivere toestand.
  • Gelatine kan alleen als halal beschouwd worden als het verkregen is van een halal dier, dat geslacht is volgens Islamitische wet.
  • Producten op basis van bloed zijn niet toegestaan.
  • Bij de productie van kaas wordt erop gelet dat de gebruikte enzymen afkomstig zijn van een dier dat is geslacht volgens het halalritueel. Plantaardige enzymen zijn toegestaan.
  • Ook alle gebruikte E-nummers zijn op halalwaardigheid onderzocht.

De halal maaltijden die bereid worden zijn multiculturele gerechten, naar authentieke recepten vanuit keukens uit diverse windstreken. Voor de halal maaltijden heeft Versmenu een aparte menucyclus beschikbaar.

Halal maaltijden assortiment

Een kleine greep uit ons Halal maaltijden assortiment...

Sharmila Zaalouk Roz

Gewicht 0.5 kg

De sharmila is een Marokkaans gerecht van stukjes pangasiusfilet uit de oven met olijfolie, verse koriander en hamra (Marokkaanse paprikapoeder). De zaalouk is een Surinaamse gestoofde aubergine met ui, tomaat en kruiden gecombineerd met Roz, Marokkaanse kruidige gele rijst met groenten (erwt, ui, maïs, tomaat en wortel).

Marmita Fruta Roz

Gewicht 0.5 kg

Marmita is een Marokkaanse kipschotel met geweekte citroenen en olijven met fruta. Fruta is een Marokkaanse tutti frutti (gedroogde appel, abrikoos en pruimen) met kaneel geserveerd met Marokkaanse kruidige gele rijst met groenten (erwt, ui, maïs, tomaat en wortel), genaamd roz.

Djaza tajine Zbib en basla Couscous

Gewicht 0.5 kg

Djaza tajine is een Marokkaanse stoofschotel met kip, tomaat, ui, kruiden en specerijen, waar zbib en basla doorheen zit. Zbib en basla staat voor Marokkaanse gezoete ui en rozijnen met kaneel. Geserveerd met couscous, gestoomde kleine gemalen pastakorrels van durum tarwe.

Bakkeljauw pit.tom.saus heri heri

Gewicht 0.5 kg

De bakkeljauw is een gepluisde gezouten vis met tomaat, knoflook en ui met pittige tomatensaus. De Heri Heri is een Surinaamse gerecht van gekookte en daarna gebakken groene banaan, cassave en zoete aardappel. Op smaak gebracht met peper en knoflook.

Kipfilet jus wortelen puree

Gewicht 0.5 kg

Een Hollands halal gerecht. De halal kipfilet is een mooi mager stukje kippenvlees van de borst geserveerd met lekkere worteltjes en kruimige aardappelen.

Mechoui Duas

Gewicht 0.5 kg

Mechoui is een Marokkaans gestoofd lamsvlees met rozemarijn samengesteld met daarbij aardappel, wortel en ui in olijfolie met Marokkaanse kruiden, genaamd das.

Gem.drumstick satesaus Jav.nasi

Gewicht 0.5 kg

Javaanse nasi is basmatirijst met stukjes ei, op smaak gebracht met Kaki Tika ketjap, black soysaus, kentjoer, laos, knoflook, ui en peper. Daarbij serverwen we een gemarineerde drumstick met Indonesische pindasaus.

Kip Massala kerrie kouseband roti

Gewicht 0.5 kg

Kip massala zijn stukjes malse kipdijfilet in massalasaus geserveerd met kouseband in kerrie, een lange sappige peul, lijkend op een uitgerekte sperzieboon. De roti koek is een Surinaams hartige pannenkoek, gevuld met gemalen gele erwten.

Lamsbal pit tom.saus mex.mix rijst

Gewicht 0.5 kg

Een kruidige gehaktbal van lamsvlees met daarnaast een pittige tomatensaus. Gecombineerd met een Mexicaanse groentemix van erwten, maïs en paprika met rijst.

Kip tandoori broc.knoflook w.rijst

Gewicht 0.5 kg

De kiptandoori zijn kruidige kippenvleesstukjes in een romige saus met tandoorikruiden (knoflook, peterselie, koriander en kurkuma) met broccoliroosjes met ui en knoflook en witte rijst.

Wilt u meer weten over ons Halal maaltijden assortiment?

Neem contact op via info@versmenu.com