Lactosevrij

Versmenu heeft een aparte lijn met lactosevrije maaltijdcomponenten en drievaksmaaltijden. Elk kwartaal wordt hier een nieuwe menucyclus mee samengesteld, afgeleid van het reguliere menu.

Lactose is een suiker die van nature voorkomt in melk zoals; moedermelk, koemelk, schapenmelk, geitenmelk, paardenmelk en buffelmelk. Ook in producten waarin deze melksoorten zijn verwerkt kan lactose voorkomen. Bij een lactose-intolerantie kan een persoon lactose niet goed verteren door een tekort aan het enzym lactase.

Bij een koemelkallergie ziet het lichaam de eiwitten uit melk als lichaamsvreemd, het is een overreactie van het afweersysteem op de eiwitten in koemelk. Het afweersysteem doet een aanval die tot allergische klachten leidt.

Het lactosevrije en koemelkeiwitvrije dieet heeft Versmenu samengevoegd, omdat er bij de uitwerking van beide diëten geen onderscheid is in de niet toegestane producten. De lactose- en koemelkeiwitvrije producten van Versmenu worden bereid in een aparte keuken om kruisbesmetting te voorkomen.

Lactosevrij assortiment

Een kleine greep uit ons Lactosevrij assortiment...

Kipfilet jus stamppot broccoli

Gewicht 0.5 kg

De kipfilet is een mooi mager stukje kippenvlees van de borst. De broccoli is een groene groente die verwant is aan bloemkool, de nog gesloten bloemknoppen worden hierbij gegeten.

pangafilet dillesaus wortel puree

Gewicht 0.5 kg

De gepocheerde pangasiusfilet is een magere witte zoetwatervis. Pocheren is een kooktechniek door te garen in weinig vocht op 70-75°. Het gerecht wordt geserveerd in een hollandaise saus met toevoeging van dille. Naast de vis serveren we wortels en een zachte puree van aardappel.

Procureurlap jus tuinbonen puree

Gewicht 0.5 kg

Een procureurlap is een vet doorregen lapje varkensvlees, ontbeende schouderkarbonade. Heerlijke tuinbonen, wat een lichtgroene boon is, oorspronkelijk uit Middellandse zeegebied, met een iets stugge schil (seizoensgebonden) en een zachte puree van aardappel.

Kip korma Mexico mix witte rijst

Gewicht 0.5 kg

Kip korma is gestoofde kip in een kruidige Indiaase saus met kokos gecombineerd met een Mexicaanse groentemix van erwten, maïs en paprika en rijst.

V.haasje jus witlof aard

Gewicht 0.5 kg

Een smaakvolle varkenshaasmedaillon, wat een kleine biefstuk is, gesneden uit het middelste gedeelte van de varkenshaas. De witlof is een bladgroente (familie van andijvie) met een wat bittere smaak, maar daarom niet minder lekker. Daarbij horen kruimige aardappels met een schepje jus.

Spaghetti bolognese (r)

Gewicht 0.5 kg

Heerlijke Italiaanse pasta gemaakt van de beste tarwe, spaghetti met rulgehakt (rund), groenten (ui, paprika, champignon) en knoflook in tomatensaus.

Suc.lap jus r.kool +appel aard

Gewicht 0.5 kg

De sucadelap is een gestoofd lapje rundvlees, afkomstig van het sucadestuk van de schouder. Door de rode kool zijn er stukjes frisse appel verwerkt, wat zorgt voor een uitmuntende smaak met daarbij kruimige aardappels.

Gep zalm dragonsaus Fr.gr.mix puree

Gewicht 0.5 kg

Een prachige Franse groentemix, die bestaat uit boterbonen, romanesco (groene torentjes bloemkool), sperziebonen en wortel met daarbij een zachte puree van aardappel. Om het gerecht compleet te maken is er een gepocheerde zalmfilet toegevoegd met een saus op basis van melk en room met dragonazijn en dragonblad, dragonsaus.

Kipfilet k.jus andijvie aard

Gewicht 0.5 kg

De kipfilet is een mooi mager stukje kippenvlees van de borst samengesteld met groene bladgroente met een licht bittere smaak, andijvie en heerlijke kruimige aardappels.

Babi pangang nasi goreng met ei

Gewicht 0.5 kg

De pangang bestaat uit lekkere reepjes varkensvlees in zoetzure saus met atjar (wortel, witte kool in een lichtzure dressing) gecombineerd met rijst met groenten (ui, prei, witte kool en wortel) en Oosterse kruiden en specerijen (laurier, majoraan, selderijzaad, chili, fenegriek, foelie, koenjit,komijn, koriander, peper).

Wilt u meer weten over ons Lactosevrij assortiment?

Neem contact op via info@versmenu.com