Natriumarm

Versmenu heeft een aparte lijn met natriumarme maaltijdcomponenten en drievaksmaaltijden. Elk kwartaal wordt hier een nieuwe menucyclus mee samengesteld, afgeleid van het reguliere menu.

Vroeger werd gesproken over een zoutloos of zoutarm dieet, tegenwoordig spreekt men van een natriumbeperkt dieet. Een natriumbeperkt dieet wordt onder andere voorgeschreven bij een hoge bloeddruk, gewijzigde hormoonhuishouding, aandoeningen aan lever, hart en/ of nieren en oedeem.

Er zijn verschillende gradaties in een natriumbeperkt dieet. De mate van natriumbeperking wordt bepaald door de arts en de verdeling over de dag wordt besproken met de diëtist binnen de organisatie. De producten op de natriumarme menucyclus van Versmenu bevatten maximaal 0,12 g natrium per 100 g of 100 ml product.

Natriumarm assortiment

Een kleine greep uit ons Natriumarm assortiment...

Kalk.filet jus broccoli saus aard

Gewicht 0.5 kg

De kipfilet is een mooi mager stukje kippenvlees van de borst. De broccoli is een groene groente die verwant is aan bloemkool, de nog gesloten bloemknoppen worden hierbij gegeten met daarbij een zachte puree van aardappel.

Lekkerbek hol.saus P.wort.pet puree

Gewicht 0.5 kg

De lekkerbek is een gefrituurde witvis geserveerd met een remouladesaus. De saus bestaat uit koude mayonaisesaus met toevoeging van stukjes augurk, ui, kappertjes en tuinkruiden. Naast de vis horen er kleine ronde parijse worteltjes bij de maaltijd met een zachte puree van aardappel.

kipvink jus tuinbonen+saus aard

Gewicht 0.5 kg

Heerlijke tuinbonen, wat een lichtgroene boon is, oorspronkelijk uit Middellandse zeegebied, met een iets stugge schil (seizoensgebonden) geserveerd in roomsaus. De roomsaus is gemaakt op basis van room en groentebouillon. Bij deze maaltijd zit een lekkere kipvink, gekruid kipgehakt omwikkeld met een lapje kipfilet.

Tjap Tjoy Kip witte rijst groenten

Gewicht 0.5 kg

Mooi samengesteld tweepansgerecht met Tjap Tjoy van kippenvleesstukjes en groenten (taugé, paprika, prei, paddenstoelen, bamboescheuten, wortel, ui) in saus van kerrie, paprikapoeder en peper. Het gerecht wordt geserveerd met witte rijst met groenten (flageolet, koolraap, erwten, Franse bonen en wortel).

V.haas pepersaus witlof saus kriel

Gewicht 0.5 kg

Een smaakvolle varkenshaasmedaillon, wat een kleine biefstuk is, gesneden uit het middelste gedeelte van de varkenshaas geserveerd met een stroganoffsaus. Onze stroganoffsaus is gemaakt uit tomaat/paprikasaus met ui, paprika, champignons en wodka. De saus in de witlof is een bechamelsaus geserveerd met kleine ronde aardappelen, kriel.

Spaghetti bolognesesaus

Gewicht 0.5 kg

Heerlijke Italiaanse pasta gemaakt van de beste tarwe, spaghetti met rulgehakt (rund), groenten (ui, paprika, champignon) en knoflook in tomatensaus.

R.hachee r.kool+appel aard

Gewicht 0.5 kg

De runderhachee is een runderstoofpot met paprika, ui, tomatenpuree en champignon. Door de rode kool zijn er stukjes frisse appel verwerkt, wat zorgt voor een uitmuntende smaak met daarbij kruimige aardappels.

Zalm holl. saus Holl.gr.mix kriel

Gewicht 0.5 kg

Een prachtige Hollandse groentemix van wortel, koolraap, flageolet, erwt en boontjes met daarbij kleine ronde aardappels. Om het gerecht compleet te maken is er een gepocheerde zalmfilet toegevoegd in een hollandaise saus.

R.saucijs jus stamppot andijvie

Gewicht 0.5 kg

Een zachte stamppot van aardappel en andijvie met een smaakvolle rundersaucijs, een worstje gevuld met gekruid rundergehakt.

Kipsate satesaus nasi goreng ei

Gewicht 0.5 kg

Een zeer bekend Indonesisch gerecht. Nasi goreng, rijst met groenten (ui, prei, witte kool en wortel), Oosterse kruiden en specerijen (laurier, majoraan, selderijzaad, chili, fenegriek, foelie, koenjit, komijn, koriander, peper) met daarbij onze zalige kipsaté in pindasaus.

Wilt u meer weten over ons Natriumarm assortiment?

Neem contact op via info@versmenu.com